Listă seriale

Totul a pornit de la un forum, unde cineva ne întreba ce alte seriale am urmărit cu sufletul la gură, stând lipiţi de televizoare şi abia aşteptând ora de începere. Asta era la “Giuvaierul Palatului” care a impresionat ambele sexe, oameni de facturi şi statute sociale diferite. Primul serial coreean care a ţinut cinefilii captivi în faţa ecranelor, serialul care la noi a adus decenţa, istoria şi tradiţia acolo unde nu era decât o mare de kitsch şi mârlănie.

Şi am început să mă gândesc care au fost acele filme în faţa cărora m-am predat zilnic sau săptămânal, la care mi-am risipit viaţa, intrând mereu cu încântare şi nerăbdare în convenţia propusă. Iar ce am descoperit, trebuie să recunosc, nu mă aşteptam. Deocamdată am să le înşirui într-o listă, urmând să mă ocup de fiecare cu câteva cuvinte şi detalii, pe măsură ce îmi va permite timpul. Dar, spuneţi şi voi, ia te uită câte s-au adunat. Şi cine ştie câte mai sunt de care nu îmi aduc aminte… Aşadar

1. Giuvaierul palatului

2. Heroes

3. Camera dispărută

4. Dosarele X

5. Dawson’s Creek

6. Jane Eyre

7. Vicarul din Dibley

8. Little Britain

9.  David Copperfield – varianta de pe Hallmark

10. Two and a Half Men

11. 3rd Rock from the Sun

12. Monk

13. Poirot

14. Quantum Leap

15.  Samurai Jack

16. Crimele din Midsomer

17. Inspectorul Morse

18. Sex and the City

19. Gilmore Girls

20. Friends

21. Thorn Birds

22. Touched by an Angel

23. Ally McBeal

24. The Nanny

25. That ’70s Show

26. Moonlighting

27. Crossing Jordan

28. Merlin – miniseria de pe Hallmark

29. Elizabeth

30. CSI

31. Seinfeld

32. MASH

33. Doctor in Alaska

34. Medium

35. Mesaje de dincolo

36. Spitalul de urgenţă

37. Anatomia lui Grey

38. Lost

39. Carnivale

40.  Doctor House

41. Soţia perfectă

42. Viitorul începe azi.

Cât, pentru numele lui Dumnezeu, o însemna în ani toate acestea?

Ce este însă clar, comedia şi filmul poliţist ingenios mă atrag. Am episoade din această listă la care – nu contează câte revizionări – râd cu lacrimi.

Advertisements

Tags: , , ,

2 Responses to “Listă seriale”

 1. maruk Says:

  Cum am vazut sectiunea seriale, mi-am zis ca urmeaza sa vad pe primul loc Seinfeld si da-i si cauta-l si cauta-l cu privirea ..si cand colo..il gasesc tocmai pe locul 31, desi pot baga mana in foc ca la Seinfled ori de cate ori il revezi razi intr-adevar pana la lacrimi 🙂 Am constatat f bucuroasa ca ai urmarit Heroes si probabil il urmaresti in continuare si tin neaparat sa spun ca si eu l-am urmarit cu drag si cu sufletul la gura pana sa iasa sezonul 4 la care ma tot amagesc singura uitandu-ma si sperand sa se intample o data ceva, dar de fapt nu e nimic altceva decat o lalaiala si nu stiu cat voi mai rezista, aici chiar nu stii daca intr-adevar a murit cineva sau daca apare in urmatorul episod :)))) Am urmarit si Lost, dar e prea lent pentru cum imi place mie.. in schimb acum, ma uit la serialul Lie to me (este exact ceea ce imi place, desi stiu ca nu il placi pe Tim Roth, care e cam antipatic si pt mine, dar e prea potrivit pt rolul de doctor Lightman 🙂 ). Ar mai fi multe de spus, dar trec si eu mai departe sa vad ce ai mai scris pe aici :). ti pupik dulce!

  • zekaryah Says:

   Dragă,
   să ştii că asta e doar o listă, o înşiruire de titluri aşa cum mi+au venit în memorie, nu un top. Dar, da, ai dreptate, Seinfeld este foarte jos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: