Nu sta prea aproape – Now You See Me

Îmi plac nespus de mult filmele hold-up. Isteţe, cu multe răsturnări de situaţie, te ţin în şah la fiecare scenă, te provoacă să fii atent. Şi, chiar şi cele mai slabe tot au în ele, narativ vorbind, o găselniţă, o idee originală.

Port.hu imageÎnsă pe Louis Leterrier, regizorul de la “Înfruntarea Titanilor” şi “Incredibilul Hulk” nu îl credeam în stare de un film nu neapărat alert, cât inteligent, sofisticat, vesel. Mergeţi la acesta de acum şi veţi descoperi o bucurie de copil, ritm frenetic, rezolvări convingătoare şi twistul final care dă atât de bine la un film de gen. O reuşită.

Cu o distribuţie impresionantă nu atât pe hârtie, ca nume, ci privind-o cum se desfăşoară, cum intră în rolurile magicienilor, manipulatorilor din poveste.

Scenariul, aşa cum se poartă, scris la foarte multe mâini, are aici coerenţă, stil, umor şi replici isteţe, multe locuri de acţiune, unul mai interesant decât celălalt. Echipa celor patru tineri magicieni (Dave Franco, fratele lui James, Jesse Eisenberg foarte bun, Isla Fisher numai picioare şi zâmbet şi un Woody Harrelson hazos şi efervescent, de zile mari) care vor să dea lovitura vor să înceapă – unde altundeva? – la Las Vegas. Şi iar splendid omagiu adus oraşelor, cu unghiuri ingenioase şi originale, cu filmări în săli celebre, istoric şi turistic. Apoi acţiunea se mută la New Orleans, iar farmecul colonial, francez, balcoanele şi teresele cu fier forjat dantelat, carnavalul de Mardi Gras dau poveştii un plus de farmec. Cursa contracronometru şi jocul de-a şoarecele şi pisica între hoţi şi poliţişti se încheie fastuos, pe acoperişurile din New Zork, pe o clădire cu grafitti şi proiecţii digitale, scenă spelndidă, care-ţi rămâne pe retină.

Port.hu imageMai trebuie spus că filmul vă aduce un duel verbal Morgan Freman-Michael Caine, doi actori seniori şi, ma ales, două mari voci, de aur.

Filmul are de toate – trucuri, prestidigitaţie, apariţii, montaj nervos, mişcări de cameră în travelling continuu sau circular, prim-planuri frumoase, curse-urmărire pe străzi sau pe pod, explozii şi efecte pirotehnice.

Un film muncit, cu echipă mare, dar care pare o glumă, de consistenţa spumei, mişcându-se cu dezinvoltură pe traseul dat.

Nu rataţi să vă faceţi o bucurie. Delicios, amuzant, cu sufletul la gură şi o distribuţie plăcută, filmul pentru toate vârstele.

Advertisements

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: